Waarom mogen bierglazen nooit in de vaatwasser?

Bier stelt hoge eisen aan het glaswerk. Alleen als het glas perfect schoon en onbeschadigd is, blijft de schuimkraag mooi staan en voorkom je doodgeslagen bier.

De vaatwasser/glazenspoelmachine gebruikt een hoge temperatuur en agressieve schoonmaakmiddelen om het glaswerk te reinigen. Hierdoor ontstaan kleine beschadigingen aan het glas. Die zorgen ervoor dat de bierschuimkraag niet kan blijven plakken aan het glas en snel instort. Het gevolg is dan een muf smakend dood biertje. Daarom is het geadviseerd (en eigenlijk noodzakelijk…) dat je niet alleen op een bierglasvriendelijke manier schoonmaakt, maar dat ook doet op een hygiënische manier.

Veel gestelde vragen

Nee helaas niet, een osmose apparaat is een filter wat alle mineralen en zouten uit het water haalt. De schade aan het glaswerk wordt veroorzaakt door de vaatwasser. Een osmose apparaat voorkomt dus niet de schade aan het glaswerk.

Niet echt, tijdens de corona-epidemie zijn sommige gebruikers de glazen gaan reinigen in de vaatwasser. De vaatwasser mist een belangrijk onderdeel van het reinigen, namelijk boenen. Het hete water loopt wel langs de glazen maar vetvlekken of lippenstift worden vaak niet goed verwijderd door de vaatwasser.

Met een AquaFox systeem heb je altijd de juiste hoeveelheid zeep in de spoelbak en in combinatie met een AquaBrush bierborstel worden de glazen perfect schoon.

Nee, wanneer je een vaatwasser gebruikt zijn er veel handelingen die er moeten plaats vinden. Iemand moet de vaatwasser inruimen, het programma laten draaien, de vaatwasser uitruimen en alles weer op zijn plaats zetten. Alle glazen zijn dan warm en kunnen alleen direct gebruikt worden als ze koud nagespoeld worden.

De AquaFox daarentegen zet je aan het begin van de dag aan en zodra je vieze glazen hebt kun je deze direct in de voorgevulde bak met zeep schoonspoelen en ……….. klaar! Het glas hoeft niet nagespoeld te worden en is direct koud en klaar voor gebruik.

Dat is met een AquaFox systeem, ten opzichte van traditioneel spoelen bespaar je 70% op je waterrekening, al snel zo 600 euro per jaar.

Een vaatwasser verbruikt weinig water maar veel energie. Net als thuis zijn de apparaten die snel verwarmen de energieslurpers, een horecavaatwasser heeft niet voor niks een 400V aansluiting nodig. Per jaar ben je snel duizenden euro’s aan stroom kwijt.

De beste manier is op een goede bierborstel zoals de AquaBrush in combinatie met een AquaFox systeem. Dan heb je altijd de juiste hoeveelheid zeep in de spoelbak. Door de relatief lage temperatuur, de uitstekende SUN bierglasreiniger en de Aquabrush worden de glazen snel perfect schoon is.

Je kan eventueel af en toe het glaswerk met soda reinigen.