Vorig bericht
Gebruikers aan het woord over AquaFox
Volgend bericht
Maak kennis met de SaniFox Desinfectiepaal: Een must-have voor uw bedrijf

AquaFox zeep vernietigt 99,99% van het coronavirus

De AquaFox in werking op een dubbele spoelbak

Er zijn verschillende manieren waarop het coronavirus zich verspreidt. In de horeca zou dit kunnen gebeuren door het niet goed reinigen van de glazen. AquaFox is een doseersysteem voor de spoelbak waarmee de glazen worden gereinigd. Het systeem doseert automatisch water en zeep in de spoelbak. Om te onderzoeken of deze manier van reinigen veilig en hygiënisch is, heeft AquaFox Nederland een onafhankelijk laboratorium (Eurofins) ingeschakeld.

Het onderzoek naar het coronavirus in de spoelbak

Eerst is gekeken of het spoelwater met daarin gedoseerd de SUN Professional AquaFox zeep het coronavirus kan vernietigen. Voor deze test is een monster van het spoelwater genomen waaraan het coronavirus is toegevoegd. Wat bleek? Na 15 seconden is 99,99% (log 4) van het aanwezige coronavirus onschadelijk gemaakt door onze zeep. Hiermee concluderen we dat het spoelwater met AquaFox zeep een uitstekende manier is om veilig de glazen te reinigen.

Vervolgens is gekeken naar de werkzaamheid van de AquaBrush. Daarvoor is er coronavirus aangebracht op een bierglas en is deze gespoeld in water met AquaFox zeep op de AquaBrush bierborstel. Na 15 seconden spoelen is meer dan 99% van het virus onschadelijk gemaakt. Uit dit onderzoek kwam dus duidelijk naar voren dat ook de fysieke reiniging door de bierborstel een cruciale rol speelt in het onschadelijk maken van het coronavirus. Uiteraard is de tijd die genomen wordt om een glas te reinigen bepalend in het onschadelijk maken van de virusdeeltjes.

Bij het nat spoelen van glazen is het dus van cruciaal belang dat er voldoende zeep in de spoelbak aanwezig is. Gelukkig regelt het AquaFox systeem dat automatisch voor u. Indien u twijfels heeft over de zeepdosering neem dan contact met ons op. We komen dan langs om uw systeem optimaal in te stellen. Zo weet u zeker dat er voldoende zeep in de spoelbak is en uw glaswerk volkomen veilig is voor gebruik.