fbpx

Er zijn verschillende manieren waarop het Corona virus zich verspreidt, in de horeca zou dit kunnen gebeuren door het niet goed reinigen van de glazen. AquaFox is een doseersysteem voor de spoelbak waarin de glazen worden gereinigd. Het systeem doseert automatisch water en zeep in de spoelbak. Om te onderzoeken of deze manier van reinigen veilig is, heeft AquaFox Nederland een onafhankelijk laboratorium (Eurofins) ingeschakeld .

 Eerst is gekeken of het spoelwater met daarin gedoseerd de SUN AquaFox zeep virusdodend is. Voor deze test is een monster van het spoelwater genomen waaraan het coronavirus is toegevoegd. Na 15 seconden is 99,99% (log 4) van het aanwezige coronavirus onschadelijk. Hiermee kan worden geconcludeerd dat het spoelwater met AquaFox zeep een uitstekende manier is om veilig de glazen te reinigen.

 Vervolgens is gekeken naar de werkzaamheid van de AquaBrush. Daarvoor is er coronavirus aangebracht op een bierglas en is deze gespoeld in water met AquaFox zeep op de AquaBrush bierborstel. Na 15 seconden spoelen is meer dan 99% van het virus onschadelijk gemaakt. Uit dit onderzoek kwam duidelijk naar voren dat ook de fysieke reiniging door de bierborstel een cruciale rol speelt in het onschadelijk maken van het coronavirus.

 Het AquaFox systeem doseert automatisch water en zeep in een vaste verhouding in de spoelbak, hierdoor is er altijd de juiste hoeveelheid zeep aanwezig in de spoelbak. Dit onderzoek toont aan dat werken met een AquaFox systeem en de AquaBrush bierborstel, een veilige manier is om glazen te reinigen.

Menu